#5 Wees je eigen Personal Assistant

Geplaatst door Lenora Chaoui - de Jong op

Goodmorning lieve lezers,

Het is weer tijd voor een Assistentie blog. Graag begin ik de week met een Assistentie blogje waarbij ik alle tips & tricks deel voor een goede planning & organisatie. 

Op mijn social media had ik in mijn story gedeeld dat ik een onwijs leuke nieuwe planner heb gekocht. Zo eentje waar je zo enorm veel dingen in kwijt kan. En als je op het internet gaat zoeken op planners, dan heb je ze in heel veel verschillende soorten en maten. Maar ik heb de mijne afgelopen weekend gekocht bij de Action! Sommige mensen vinden de Action verschrikkelijk, ik heb er een soort van liefde voor. Want voor een laag budget kan je daar dus hele goede artikelen halen. En zo ook notitieboeken met leuke teksten op de voorkant, of glitters e.d. Maar ook agenda's en opbergmaterialen voor al jouw administratie en zaken die je netjes geordend wilt opbergen.

Als Assistent zit het in mij om orde te willen creëren in dingen om mij heen. Maar niet alleen om mij heen, ook in mijn hoofd wil ik de orde ervaren. Wanneer ik dus orde wil scheppen in al die gedachten en visies, dromen. Dan schrijf ik ze op. Want zodra ik ze opschrijf, kan ik het in mijn gedachten loslaten. Ik hoef het niet meer op te slaan in mijn "herinneringen" box. Wat weer een zekere rust creëert. En rust daar gaan we voor!

Er is een bijbeltekst in Habakuk 2:2-3 dat zegt: 

‘Schrijf het visioen op, schrijf mijn antwoord duidelijk op een stenen plaat, zodat iedereen het in het voorbijlopen kan lezen. Het duurt nog enige tijd voordat het visioen werkelijkheid wordt, maar eens zal zeker de dag aanbreken waarop het wordt verwezenlijkt. Misschien lijkt het langzaam te gaan, maar blijf er toch op wachten want het komt beslist en zal geen moment te laat komen!

Er is nog iets moois aan het opschrijven van je visies. Soms hebben we dromen, gedachten over wat we willen zien in ons leven of dat van anderen. En daarbij kunnen ook God gegeven ideeën zijn. Het mooie van het opschrijven is dat het levend voor je wordt. Het is niet meer een gedachte dat even voorbij kwam en weer weg vliegt. En wanneer je dingen opschrijft creëert dat ook overzicht. Een overzicht van doelen & dromen. Het geeft je richting. Want het is zo ontzettend mooi om een droom te verwezenlijken. En hoe mooi is het om in de momenten dat je niet zo blij bent om jouw bucketlist erbij te pakken en te kunnen zien wanneer je die doelen bereikt hebt. Het geeft moed, hoop, maar ook vreugde en weer kracht om nieuwe dromen op te schrijven. 

Dus dit is mijn nieuwe planner.

Maar je zou ook notitieblokken kunnen gebruiken of via je mobiele telefoon/computer OneNote . Deze planner heeft de mogelijkheid om je doelen, planning, ideeën, to do list, notities en je bucketlist op te schrijven.

Wat ik graag met je wil delen is het deel van het opschrijven van je dromen. Soms kunnen we onze dromen begraven omdat het leven het zo druk en vol voor ons maakt. Eigenlijk is het niet eens het leven dat dat doet. Wat de werkelijkheid is dat je zelf je eigen agenda vol stopt met allerlei dingen waarvan jij zelf vind dat dat moet. We hebben allemaal controle over onze eigen tijd. Ja tuurlijk een dag heeft 24 uur waarvan we zo'n 8 uur willen slapen en de overige 16 uur daar moet het allemaal in gebeuren. Maar je tijd is zo enorm kostbaar mensen. En om overzicht, rust en orde te creëren is het zo belangrijk dat je een goede time management op je agenda plaatst. Hoeveel rust heeft jouw lichaam nodig om gezond te blijven? Hoeveel tijd heb je nodig voor je werk. Hoeveel tijd heb je nodig om te werken aan je dromen, doelen, visies. Hoeveel tijd heb je nodig aan je gezin, huishouden e.d. Er is zoveel in een dag om te kunnen doen. Maar de kunst is om het zo goed mogelijk voor jou zelf in te delen. En kijk vooral niet naar wat anderen doen in een dag. Kijk naar wat goed en gezond is voor jou! 

Laat gerust een reactie achter of deel met ons wat tips over waar jij je doelen, dromen en visies noteert. Sharing is caring. :-)

"Let's have Prosperity in Life"

Blessings, 

Lenora 

 

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.