#6 Wees blij met de kleine dingen! Het begin is maar klein

Geplaatst door Lenora Chaoui - de Jong op

Lieve lezers,

Leuk dat je er weer bent. Vandaar een wat kleiner bericht van mij. Maar ik deel hem graag met jullie. Ik zat een filmpje te bekijken over Tyler Perry en iets wat hij zei haalde mijn aandacht omhoog. Wat hij zei was "do not despise small beginnings". Wees blij met de kleine dingen! Hij gaf dat als antwoord op de vraag hoe hij nu zo succesvol is geworden. Hij vertelde dat hij soms kleine stappen maakte, die niet zo belangrijk leken. Maar wel geleid heeft tot grote resultaten. En dat kleine zinnetje haalde een hoop herinneringen omhoog. 

Vaak genoeg dacht ik dat ik voor geen meter vooruit gekomen was. En dat ik gestagneerd en nutteloos bezig was. Natuurlijk moest ik eerst dat obstakel in mijn eigen hoofd overmeesteren. Want daar was niets van waar. Mijn visies en dromen zijn niet altijd zomaar een wilde fantasie. Sommige gedachten over hoe je dingen zou willen zien, zijn God gegeven inspiraties om jou te enthousiasmeren om wat meer richting Zijn wil te komen stappen. Maar waarom ik dit niet in de eerste instantie kon zien, kwam door het geloofszinnetje "kan ik dit wel?!".

Ik begon in te zien dat jarenlang werkervaring als Management Assistent, Office Manager, Event manager, P.A. en nog veel meer titels mij iets hebben opgeleverd wat natuurlijk lijkt. Maar niet vanzelfsprekend is. De werkzaamheden als Assistent heeft mij een manier van overview gegeven die ik dagelijks toepas in mijn leven. Soms staan we niet altijd stil bij wat elke skillset ons oplevert. Maar wanneer je de tijd neemt om te kijken wat er in jou zit. Zie je steeds meer hoe je je eigen kracht zo goed mogelijk kan inzetten in jouw leven. Hoe dit in de praktijk zich heeft geuit zal ik uiteraard met jullie delen. Maar voor nu gaat het over die kleine stappen naar voorspoed. 

Er zit een assistent in ons allemaal. Wanneer wij onze naaste helpen, zijn we al assistent. Maar er zijn zoveel relaties die je kan beschrijven als het assisteren van een ander. Of dit nou als ouder & kind is, als vrouw voor de man (en andersom), of als een verpleegster voor de zieke. Maar ook in mijn geval als de directeur en de personal assistant. De rol van een assistent klinkt heel zakelijk. Maar wanneer we het gewoon in ons dagelijks leven zien. Dan zal je ontdekken dat het niet alleen in het zakenleven te vinden valt. Soms leren we ons eigen "assistent" te zijn. Help jezelf naar een beter en voorspoedig leven. 

Maar waar het eigenlijk op aan komt is dat we zijn gemaakt om met elkaar te leven. De een heeft een geweldige gave in iets, waar de ander tekort aan heeft. En wanneer je een bereidwillig hart hebt om te helpen. Om dienstbaar te zijn. En om te willen geven. Dan kan je zoveel betekenen voor de ander. Ik heb persoonlijk mogen ervaren dat wat ik in handen heb. Ik kon gebruiken om anderen mee te kunnen zegenen. Wat ik ervoor terug kreeg, was het beste wat zij mij konden geven. Gelukkig hoeven we niet allemaal hetzelfde te zijn. En mogen we bouwen, puzzelen, groeien met de skillset dat we hebben. Met de gaven en talenten die in ons zit. En waar we tekort schieten.. zijn er anderen die dat wel sterk onder de knie hebben en jou ermee kunnen vooruit helpen. 

Dus nu ik zo terug kijk naar de afgelopen jaren. Kan ik wel zeggen: "I do not despise small beginnings". Want al deze kleine beginselen hebben geleid tot meer om te delen. Meer wijsheid om te gebruiken hoe ik het beste mijn keuzes kan maken. Maar ook om de beste versie van mijzelf te kunnen zijn. Voor mijzelf, maar ook voor de mensen om mij heen. 

Wat ik gemerkt heb in de reis van het bouwen van mijn bedrijf. Is dat je je eigen mindset tegenkomt. En ook het besef of dat de mindset is waar je je toekomst mee wilt vullen. Of dat de mindset is waar je tot je doelen komt en je dromen kan uit laten komen. Je komt jezelf tegen in waar je al die tijd op vast gelopen bent. En weet te identificeren welke gedachten patronen je hebben tegen gehouden. 

Dus wanneer je een doel voor ogen hebt of dromen die je wilt verwezenlijken. Weet dan dat elke stap, een stap vooruit is. Ook al is het klein, vooruit is vooruit. In deze tijd willen we dingen snel en nu. Maar het mag in jouw eigen tempo. Als het maar vooruit is. Ook als je er hulp voor moet vragen, is dat een stap vooruit. 

Er is veel om voor te gaan. En wat ik je wil meegeven is .. do not despise small beginnings - ofwel wees blij met de kleine dingen! Het begin is maar klein. (Zacharia 4:10 BB) Elke kleine stap vooruit die je maakt is een stap naar het groter geheel. Bekijk ze niet als klein. Bekijk ze als een puzzelstuk die in de toekomst in elkaar zal vallen en je daarmee een mooi geheel zult zien. 

"Let's have Prosperity in Life" 

Lenora 

 

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.