#13 Let's Zoom in....

Geplaatst door Lenora Chaoui - de Jong op

Lieve lezers, 

We zijn nu zo'n week thuis. Sommigen gewoon door met werken en sommigen houden zich bezig in en om het huis. Wat we nu allemaal ervaren is dat we onze sociale contacten nu enkel via het online netwerk kunnen onderhouden. Dit geeft een zekere afstand, maar zoals ik dat ervaar.. ook een gemis. 

Op het werkgebied ken ik wel de vele mogelijkheden om op virtueel afstand nog steeds te werk te kunnen gaan. Maar ik wil jullie graag meenemen in een manier die ikzelf ontzettend leuk vind om te gebruiken: Zoom! Zoom is een manier dat ervoor zorgt dat je met o.a. je team vergaderingen kan houden. Maar ik wil graag met jullie delen wat je er allemaal nog meer mee kan doen. Let's Zoom in...

 

Stel je eens voor:

Wij zitten nu in de situatie dat we niet meer bij opa en oma. Bij de ouderen langsgaan omdat ze tot de kwetsbare groep behoren omtrent het Corona virus. Maar ook verjaardagen en samenkomsten met familie kunnen helaas niet meer doorgaan op de manieren die we gewend zijn. Hoe kan je ervoor zorgen om toch een leuke videocall met geheel je familie te maken. Zoom kan ervoor zorgen dat iedereen in jouw familie met een mobiele telefoon, laptop en/of tablet tegelijk elkaar kunnen zien & spreken. 

Of je mist je vriendinnen. En waar je voorheen leuk met z'n allen op ladiesnight uit ging samen. Kan je nu een videocall met z'n allen opzetten om elkaar alsnog te zien en te spreken. 

Maar wat als je jouw business nu helemaal anders moet aanpakken. Stel dat je voorheen coaching 1 op 1 op afgesproken locatie deed. Of je deed cursussen geven aan een gehele klas. Dit alles hoeft nu niet te stoppen omdat we niet meer fysiek in 1 ruimte kunnen afspreken. Zoom helpt jou om alsnog jouw cursussen te kunnen geven. Of nog steeds jouw coaching te kunnen bieden aan jouw clienten. 

Maar wat maakt nou het verschil met bijv. gewoon een Skype call of een Whatsapp video? 

Met Zoom kan je o.a. het volgende: 

Deelnemers:

Deelnemers kunnen gratis deelnemen aan je vergadering via hun telefoon, desktop, mobiele telefoon en tablet. Een deelnemer heeft geen Zoom-account nodig om deel te nemen aan een vergadering. Tot zeker wel 100 deelnemers kan je Zoom gebruiken. 

Scherm delen:

Je kan bijv. jouw oom, tante, opa, oma of wie dan ook virtueel laten zien hoe ze iets kunnen doen op hun computer. Dit door het delen van jouw scherm! Maar niet alleen van jou naar de ander toe. Zij kunnen ook hun scherm delen met jou, zodat je kan zien wat zij precies doen. Heb ik hier een gat in de markt getoond? ;-)

Documenten delen: 

Handig voor als je documenten wilt delen of verzenden tijdens de vergadering. Maar ook als je bijv. foto's wilt sturen naar je familie. Of als ma haar heerlijke recept wilt sturen. Dit doet mij denken.. ze kan jou gewoon virtueel het heerlijke familie gerecht tonen tijdens het koken. 

Webinars houden:

Grote online evenementen met video, audio en scherm delen met 100 video deelnemers en 10.000 deelnemers is geen enkel probleem voor Zoom. Het mooie van Zoom is dat je ook je videocalls kan opnemen. 

Via deze link zie je de kosten van Zoom om dit geweldige manier te gebruiken. GRATIS mensen!! Wanneer je videocalls tot 40min houdt, dan zijn de kosten gratis. 

Ik heb voor deze blog de voorbeelden gegeven voor onze huidige situatie met het thuiswerken en blijven. Maar Zoom is ook een geweldige tool om in contact te blijven met jouw klantenkring. De mogelijkheden zijn enorm! En dat maakt dat jouw business niet hoeft te stoppen nu we op deze manier leven. Wat ik een enorme plus vind van Zoom is dat het gebruiksvriendelijk is. Ook met geen tot weinig ervaring, kom je goed vooruit tijdens de videocall. 

Veel plezier ermee! 

"Let's have Prosperity in Life"

Lenora 

 

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.