#15 Thuiswerken met kids ..

Geplaatst door Lenora Chaoui - de Jong op

Hallo allemaal, 

Sinds een aantal weken ben ik weer officieel en volledig Virtual Assitant. Hoe gaat het met jullie die ook thuiswerken.. En thuiswerken.. met de kinderen erbij? En thuiswerken.. terwijl alles gewoon doorgaat: de vele kruimels overal en de hoeveelheid vaat dat gebruikt wordt op zo'n dag. Je voelt hem al.. het is een ding mensen!

En natuurlijk gaat ze weer beginnen over planning planning planning. Ik weet dat ik het vaak over structuur en planning heb. Maar dat wilt niet zeggen dat ik nooit een probleem heb met mijn planning en de tijd dat ik wil gaan werken. Want de realiteit heeft mij ook om mijn oren geslagen deze afgelopen weken. Werken met heel je gezin thuis is pittig! 

Ik werk bij een grote bekende supermarktketen op het Hoofdkantoor. Dus mijn werk is op dit moment voornamelijk herplannen en opnieuw de agenda's puzzelen. Dit is wat ik leuk vind en waar ik mezelf ook goed in kan bewegen. Daar waar ik ad hoc plannen voor gevorderden regelmatig doe. Ben ik sinds deze periode ook een level up variant aangegaan : "plannen voor gevorderden met kids die je elke 5 a 10 min. iets vragen" Wow! Dat is me toch iets zeg..

Dus nu onze geliefde kinderen lekker thuis zijn, heeft hun school besloten om hun huiswerk mee te geven. En ook via een online programma. Helemaal geweldig dacht ik in de eerste instantie. Maar wat ik in gedachten had, was niet hetzelfde als de praktijk. Ik dacht: live les en dan een werkje. Of iets in die richting. De werkelijkheid is: hier heb je een document met wat je deze week af moet hebben. En de opdrachten staan online. OK.. so far so good. Maar nu..de rekensom: 2 volwassenen, 3 laptops en 3 kids met een thuiswerk programma. Wat mij dit zegt is.. help! ik heb een planning nodig of iets dat mij zegt wanneer wie op welke computer aan het werk is met wie als begeleider. De 2 mini's moeten hun werk doen tijdens schooluren, anders geen toegang. En de oudste krijgt live les.. overdag. 

Mag ik hier hardop zeggen..dat werkt niet mensen! Ik denk dat ik in de avond/nachturen achter mijn pc kan werken. Want overdag ben ik juf, schoonmaakster, de cateringmedewerkster, de buitenspeeljuf, de politieagent, de rechter, de wasvrouw en ook nog erg gezellig voor de entertainment. 

Ik kan hier nog enigszins wat taken verdelen. Maar ook dat vergt veel aan planning om wat orde te krijgen. Je zal wel begrijpen dat ik dus dit weekend me ga bezig houden met orde creëren en een planning maken wanneer nou wat moet. Want zoals dat allemaal tegelijk gaat.. gaat echt nergens over. 

DUS .. wat is het plan dan Lenora?

E-mails doornemen zal vroeg in de ochtend gebeuren ---> lekker wanneer iedereen nog slaapt. Je eigen tijd, moment van wakker worden, koffie erbij. Van datte. 

Vervolgens het dagplan voor de kids erbij halen. En dat kan wisselend op 1 pc. Wanneer de een op de pc werkt, dan de ander een werkje maken, eten, pauze, spelletje.. 

Andere pc : werktaken uitvoeren

En wisselen maar! 

Nee ok alle gekkigheid op een stokje. Ik moet dit allemaal ook puzzelen in de praktijk. Want met kinderen is een vaste planning niet te doen. Bij mij niet in ieder geval. Geen een dag is hetzelfde bij ons. Structuur is de voorkeur, maar wanneer er een een beker melk over de grote tafel stoot.. is het bye bye planning. 

De conclusie is... hou het leuk & gezellig. Hou het luchtig. Probeer zoveel mogelijk een richtlijn aan te houden. Maar geen man overboord wanneer je niet alles hebt kunnen afvinken op je lijstje. Ga lekker voor de deur even spelen met je kids. De jongste van ons leert fietsen zonder zijwielen. Ook erg goed voor mijn conditie... rennen in een halve squat positie. En de frisse lucht haalt dat stoffige werken achter de pc zo weer weg.

Ik geloof dat deze periode ons ook leert hoe kostbaar de leraren en leraressen zijn op de scholen om onze kinderen te onderwijzen. Dat we nu zo duidelijk kunnen zien hoe belangrijk bepaalde beroepen zijn voor onze samenleving. De harde werkers in de ziekenhuizen en bijv.  de supermarkten Dat we mogen en kunnen zien hoe kwetsbaar de ouderen zijn. En we hiermee proberen om hen in onze virtuele wereld mee te krijgen om toch contact te kunnen (onder)houden. Laat ik het positieve ervan onder de aandacht brengen. Al die bewustwordingen die we nu krijgen door de ervaringen die het brengt. Zal ons meer doen beseffen hoe belangrijk andere mensen voor ons kunnen zijn. Laten we na deze tijd nooit vergeten dat mensen hun rol en werk in onze samenleving vanzelfsprekend zijn. 

Dat we altijd zullen weten dat ieder persoon een belangrijke eigen rol heeft in de gehele samenleving. 

"Let's have Prosperity in Life"

Lenora 

 


Deel dit berichtLaat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.