#9 En de reis gaat door... met iets NIEUWS!

Posted by Lenora Chaoui - de Jong on

Dag lieve lezers, 

Het is maandag, begin van de week. Ik hoop dat jullie een heerlijk weekend hebben gehad en nu fris de week begonnen zijn. Ik heb weer een verhaal te delen over mijn reis.. 

Eerder in mijn blogverhalen had ik al aangegeven wat ik bezig ben met mijn website/webwinkel te bouwen. Achter de schermen ben ik druk bezig om de leukste en mooiste producten te kunnen bieden aan mijn lezers en klanten. Ik geloof dat een levenstijl van voorspoed (Prosperity) ook gepaard gaat met wellness. En wel het verzorgen van jezelf. We moeten allemaal erg lief zijn voor onszelf en het lichaam waar we in leven. En er zijn vele manieren om dit te doen. De een houdt van wandelingen in de natuur maken, de ander gaat graag naar de sauna. Maar selfcare kan al beginnen wanneer je thuis kiest voor de zachtste en lekkerste handdoek om mee af te drogen. De heerlijke douchegel waarvan je helemaal tot rust komt door de overheerlijke geur die je neus zintuigen zullen prikkelen. Maar ook mooie producten waar jij je goed bij voelt. Of dat nou een heerlijke parfum is of een goed beauty product zoals een mascara waarbij je einde dag niet als een panda door uitziet. Selfcare zit hem al in de kleinste dingen. 

Maar om terug te komen op mijn reis van bouwen. Zo heb ik ook mijn eerste reeks prachtige producten op mijn webwinkel kunnen inladen. Om een mooi aanbod te kunnen doen voor jullie. Ik heb de top 10 aan meest populaire parfums voor vrouwen, maar óók voor de mannen aan te bieden. Daarnaast ook geweldige geschenkboxen om jezelf of een ander cadeau te geven behoren tot mijn assortiment. Dus kijk snel naar het veelzijdige parfum aanbod bij Lady Prosperity en de diverse categorieën zoals: damesgeuren, geschenkboxen Dames, herengeuren, geschenkboxen Heren en make-up. Allemaal met GRATIS verzending binnen Nederland en België. 

geschenkbox In love with you

 

Maar waar ik het nu graag met jullie over wil hebben is het achter de schermen deel. Wat gebeurt er nou achter de schermen van een webwinkel. 

Allereerst heel veel tijd en werk aan de bouw van de webwinkel zelf. Welke kleuren, lettertypen, vormen en foto's om te kiezen. Daarnaast de zoektocht naar leveranciers met goede producten, dat ik graag zou willen aanbieden aan mijn klanten. Met die leveranciers heb ik dan onderhandelingsgesprekken en we maken afspraken over allerlei zaken als : levertijden, tarieven, verzendkosten. Vervolgens heb ik een voorkeur voor bepaalde producten en merken. En dat wil ik dan allemaal uploaden in mijn eigen webwinkel. 

Maar natuurlijk gaat het bij mij ook niet altijd van het leien dakje. En ben ik soms ook genoodzaakt om het even los te laten. Diep adem te halen. Meestal in mijn geval maar in gebed gaan om tot rust te komen. Want ook ik heb dagen gehad waarbij ik mijn laptop het liefst naar buiten wilde gooien. Zullen wij ondernemers gewoon eerlijk zijn. Maar weet je, stoppen is geen optie. En opgeven al helemaal niet. Al die uren en moeite dat er al in zit. Dus doorzetten. God vragen om Zijn wijsheid en weer rustig verder bouwen. Terwijl ik dit zo schrijf denk ik aan kleine kinderen die bezig zijn met hun blokkendoos. IJverig bouwen ze hun toren, blokje voor blokje. En ineens valt hij om. Gillen en heel hard huilen. Ja zo gaat dat.. althans van binnen dan, hahaha. 

Dus wat er bij mij gebeurde was dat ik het maar niet voor elkaar kreeg om een CSV file werkend te krijgen in mijn webwinkel. Een CSV bestand is een bestand waarbij je de voorraad van de leverancier en de gegevens van het product in 1x kan uploaden in je webwinkel. Heel erg handig, als het werkt. Maar ik kreeg in rood aangegeven errors. De grote les dat ik hier uit kon halen was: wat jij niet weet en dat wat jou niet lukt. Weet en lukt een ander wel! We moeten niet bang zijn of onszelf schamen om hulp te vragen. Ik hou van efficiënt werken. Ik weet wat ik kan en ontdek ook waar ik nog uitdagingen heb. Ik geloof ook dat iedereen zijn eigen kracht heeft, zijn eigen talenten en sterke punten. En als we dat van elkaar kunnen waarderen. Is hulp vragen zoveel makkelijker. 

Zo kreeg ik hulp van iemand die heel veel kennis heeft van CSV bestanden. En binnen 24u had ik mijn eerste 40 producten kunnen uploaden in mijn webwinkel. Mijn taak was nog de details aanvullen en de teksten schrijven. En ik was weer happy. Ondernemen gaat met ups en downs. De ene dag voel je je superwoman en de ander dag wil je het liefst een sportles kickboksen voor gillende vrouwen doen ofzo.

Maar mijn punt van het verhaal is: blijf doorgaan. Blijf bouwen. Blijf doorzetten. Schroom je niet om hulp te vragen aan mensen die meer kennis hebben in hetgeen dat jij nodig hebt. Soms heb ik ook de assistentie nodig om vooruit te komen. En dat is ok! Ik heb inmiddels geleerd hoe ik die CSV bestanden onder de knie moet krijgen. En ik had hier heel lang tijd aan kunnen besteden om het wiel zelf uit te vinden. Maar in dit geval heb ik via een veel snellere weg een goede oplossing kunnen krijgen en kan ik weer goed vooruit in het bouwen. 

Al met al.. Lady Prosperity heeft nu ook de webwinkel online. Dus ik nodig jou uit om een kijkje te nemen naar mijn huidige assortiment. Er komt nog zoveel veel meer moois aan. Want de reis gaat door...

"Let's have Prosperity in Life" 


Share this post← Older Post Newer Post →


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published.