Digitaal een PDF doc invullen incl. handtekening, zo doe je dat!

Posted by Lenora Chaoui - de Jong on

Goedemiddag lieve mensen, 

Het is maandag en ik start de week weer met een nieuwe Assistance blog om te delen. 

Als Virtual Assistant moeten dingen snel en digitaal geregeld worden. Maar daar komt ook bij dat we vaak te maken hebben met digitale formulieren die instanties of mensen ons toesturen. Maar ook in het dagelijks leven krijgen we steeds vaker digitale een formulier toegestuurd om in te vullen. En wat ik altijd erg graag wil is tijdbesparing. 

Het probleem met een digitaal formulier is: uitprinten, handmatig invullen met een pen en dan weer opnieuw inscannen en terug e-mailen. Maar dit kan echt veel sneller! En ik leg je graag uit hoe je dit soort formulieren, documenten, contracten fakturen e.d. makkelijk kan invullen en ondertekenen op je computer. 

Mac 

Ik heb zelf een MacBook waarmee ik werk. Dus zal jullie uitleggen hoe dit vanaf de Mac werkt. 

1. open je PDF file en dan kom je op de voorvertoning pagina. 

2. ga naar Extra en dan naar Annoteer --> vervolgens kan je 'tekst' kiezen of 'handtekening

3. voor het invullen van regels kies je tekst. Er verschijnt dan een blokje waar je je tekst kan invullen. Bijv. je naam of datum. Dit blokje kan je met het handje verslepen naar de locatie waar jij wilt dat je tekst komt. Je kan de lettertype aanpassen, de grootte en de kleur bovenaan het scherm. 

4. voor het invoeren van een handtekening kies je 'handtekening' en vervolgens 'Beheer handtekeningen'. Hier heb je wel wat stappen te doorlopen. 

- Zet op een wit blad met pen je mooiste handtekening

- Dan klik je op "Beheer handtekeningen" en dan krijg je de keuze om met je trackpad een handtekening te maken. Deze raad ik af omdat het wat moeilijker is. Maar als jij een sterke hand hebt om het met de trackpad te doen, dan geef ik je bij deze een dikke duim. Ik ben daar niet zo best in en wil toch mijn beste handtekening onder het document hebben staan. Dus ga voor deze manier: 

- Nu kan je je handtekening op blad voor de camera houden tot hij deze in spiegelbeeld voor je kopieert. Rustig wachten tot hij hem heeft gescand en laat zien aan je. 

- En nu is hij klaar voor gebruik. Voor het invoeren van je digitale handtekening. Kan je hem voortaan in de rij vinden net boven je document. 

 

Ook in Word of Excel is dit mogelijk. 

Een handtekeningregel maken in Word of Excel

 1. Plaats de aanwijzer op de locatie in het document of werkblad waarop u een handtekeningregel wilt toevoegen.

 2. Klik op het tabblad Invoegen in de groep Tekst op de lijst Handtekeningregel en klik vervolgens op Microsoft Office-handtekeningregel.

 3. Typ in het dialoogvenster Handtekeninginstellingen informatie die onder de handtekeningregel wordt weergegeven:
  dialoogvenster details van handtekening

  • Voorgestelde ondertekenaar     De volledige naam van de ondertekenaar.

  • Functie van de voorgestelde ondertekenaar     De functie van de ondertekenaar.

  • E-mailadres van de voorgestelde ondertekenaar     Het e-mailadres van de ondertekenaar.

  • Instructies voor de ondertekenaar     Voeg instructies toe voor de ondertekenaar toe, zoals 'Controleer of de inhoud juist is voor dat u het document ondertekent'.

 4. Schakel een of beide selectievakjes in:

  • De ondertekenaar mag opmerkingen toevoegen aan het ondertekenvenster     Sta toe dat de ondertekenaar een doel voor de ondertekening typt.

  • Datum van ondertekening weergeven op handtekeninglijn     De datum waarop het document is ondertekend wordt bij de handtekening weergegeven.

 

Zo, nu kan ook jij enorm veel tijd & papier besparen door digitaal je documenten te ondertekenen. 

"Let's have Prosperity in Life" 


Share this postNewer Post →


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published.